top of page
Secondary Alt.png
  • Foto van schrijverBart Meeuwes

Vivienda Vacational en alles wat je moet weten!

De nummer 1 regel voor de toeristische verhuur in Tenerife is dat u dient te beschikken over een verhuurvergunning.


Het VV-nummer, de Vivienda Vacacional (verhuurvergunning). Dit dient aangevraagd te worden bij de overheid. Hier heb je al vlug een gestor of verhuurbedrijf voor nodig die dit voor jou in orde kan maken.


De volledige aanvraag vraagt al snel heel wat papierwerk en indien u de Spaanse taal niet machtig bent ziet u al snel door de bomen het bos niet meer. Een goede gestor of verhuurbedrijf kan deze volledige papierwinkel voor je overnemen.

U moet bijvoorbeeld geregistreerd worden als eigenaar bij de Spaanse belastingdienst. U zal ook een “declaracion de responsable” moeten invullen. De huurders moeten bij wet bij elke incheck geregistreerd worden bij de guardia civil. Dus ook hiervoor moet bij de desbetreffende dienst een registratie worden gedaan.


Daarbij komt natuurlijk ook dat u als eigenaar een boekhouder zal nodig hebben om de 3 maandelijkse aangiftes van je inkomsten te doen.Alweer, indien u bijvoorbeeld bij ons klant bent, zal al deze rompslomp voor u worden gedaan en hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Ons motto is ontzorgen.


Daarnaast moet u ook zeker zijn dat uw communiteit toeristische verhuur toestaat. Indien er in de statuten van jouw communiteit staat dat er geen toeristische verhuur mag gedaan worden, dan stopt het verhaal.


Een andere belangrijke factor is de gemeente. Zoals ik reeds uitlegde de pagina over "Verhuren in Tenerife" is het heel belangrijk te bekijken in welke zone jouw appartement gelegen is. Ligt het in een toeristisch gebied, dan is de kans groot dat de gemeente negatief advies geeft. Doe je dit toch dan liggen de boetes bij controle tussen 1.500 € en 30.000.


Elke overtreding inzake VV licenties wordt door de overheid als ernstig gezien en kan grote financiële gevolgen hebben. Daarnaast is de “Canarische overheid” volop bezig met het opleiden van personeel om meer controles te gaan uitoefenen. Wij raden dan ook aan om hier niet lichtzinnig mee om te gaan.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page